Kiitos osallistujille!



Ja sitten tuli torstai. Kaikki oli valmista. Puhujat varattu, varmistettu ja prepattu. Oma puheenvuoro muokattu ja kolmoskvartaalin markkinaraporttikin kolahti sähköpostiin parahiksi. Aamulla kurvasin kirjaston kautta varmistamassa että mulla oli ihan aikuisten oikeasti varaus sinne illaksi, ja siellähän se. Kotona kiinnittelin käyntikortteja kultahippupusseihin ja pakkasin autoon kaikeen mukaan lähtevän.

Aikani olin hionut oikeaa tapaa tehdä tää. Kalvosulkeiset vai ei? Päädyin puhumaan ilman slaideja sen sijaan että ottaisin teknologiariskin, tiedäthän, sen hetken kun mikään ei toimikaan ja kaikki hajoaa käsiin, päädyin vanhanaikaiseen lähestymistapaan – puhumaan siitä minkä osaan, asuntokaupasta.



Seitsemän jälkeen kaikki oli valmista. Olin ajatellut ettei kaikki kuitenkaan tule, ainhan ainakin osalle tulee esteitä tai ihan vaan yksinkertaisesti työpäivänjälkeinen uupumus. Miten väärässä olinkaan! Jokainen ilmoittautuneista saapui paikalle ja vielä muutama ylimääräinenkin. Kaikki kaksikymmentä tuolia täyttyi ja lopulta vedettiin vielä muutama ylimääräinenkin esiin kaapista. Illan teema, asuntokauppa tällä mantereella kiinnosti.

Puhuin itsestäni ja omasta välitysfirmastani. Siitä että Coldwell Banker Bain on länsirannikon suurin, onhan meillä ainoana 32 toimistoa kahdessa osavaltiossa ja pitkälti toista tuhatta välittäjää. Muut toimistot ovat tietyn yritysnimen alaisia franchise toimistoja joilla on useimmiten vain se yksi toimisto – Keller Williams, Windermere, John L. Scott, Remax. Asiakkaan kannalta etu on se että mulla on toimisto yhtälailla Redmondissa, Duvalissa, Lynnwoodissa  kuin Seattlessakin. En siis keskity asuntokauppaan Redmondissa vaan koko metron alueella ja voin koska tahansa soittaa lähimmän toimiston vetäjälle kysyäkseni mikä hänen näkemyksensä on juuri sillä hetkellä siitä oman ydinalueen markkinasta.



Me puhuttiin itse asiasta; kodin ostamisesta, escrowsta, välittäjistä, markkinasta, terminologiasta ja rahasta.  Se oli hyvä aloitus keskustelulle ja päätelleen siitä miten kuuntelijat rustailivat muistiinpanoja, tälle oli selkeästi tilaus. Escrow-ammattilaisen veto verrata escrown toimintaa lennonjohtoon oli loistava. Olen yrittänyt keksiä sopivaa analogiaa ja siinähän se, escrown tehtävä on huolehtia että kaupan kaikki osa-alueet saadaan kokoon ennen sovittua päivämäärää.


Asuntomarkkina kiinnostaa ihmisiä yleisestikin, kiinnostaahan jokaista sen oman kodin arvo, vaikkei just nyt sattuiskaan olemaan ostamassa tai myymässä. Lauantai-illan naapurikemuissa multa tiedusteli aika moni mun ajatuksia niin kokonaismarkkinatilanteesta kuin oman asuinalueen hintakehityksestäkin. Kun halpavälitystoimisto myi naapurissa talon useamman kymppitonnin alle pyyntihinnan kääntyivät katseet muhun, miksi näin kävi? Onko alueen hintataso lähtemässä laskuun? Pitääkö panikoida ja myydä? Viimeksi tänä aamuna naapurinrouva nykäisi hihasta ja kysyi että onko totta että Seattlen alueella jokainen koti myy ainakin satatonnia päälle pyynnin... Naurahdin ja vastasin että ei tosiaan ole. 


Comments

Popular posts from this blog

Ennen Kiitospäivää

syksy tulee, oletko valmis?

mitä haluaisit tietää?